Mini-ezels zijn van karakter zachtaardig, lief, onderzoekend, nieuwsgierig en bijzonder sociaal met kinderen...


- Minka van Sloun Eigenaresse

Ezels zijn groots in het maken van contact. Misschien dat daarom hun zintuigen zo uitvergroot zijn: de grote, actieve oren, grote ogen vol mededogen, een aaibare en zachte vacht, een gevoelige neus, een staart die veel vertelt en aan de lippen kun je de mate van ontspanning aflezen. Als mensen onze ezels zien, gebeurt er iets: er komt een lach op hun gezicht! Door hun uiterlijk, hun gedrag en hun karakter maken ezels mensen blij, kinderen én volwassenen.

Holsetmoon


Hallo welkom op mijn site! Mijn naam is Minka van Sloun, samen met mijn twee kinderen zijn wij sinds een aantal jaren helemaal verknocht aan ezeltjes. In het bijzonder de Amerikaanse Mediterrane Miniatuur Ezel.
Maar laat ik bij het begin beginnen.
Vroeger als jong meisje leerde ik mennen met mijn eerste merrie.een Friese dame genaamd Sietske.
Sietske was toen 6 jaar oud en ik 16. Samen leerden we hoe we als team ons mooie heuvelland konden verkennen. Elke week gingen we erop uit, totdat voor mij de tijd aanbrak dat ik ging studeren en mijn lieve Siets een nieuw baasje kreeg.
Vele jaren later tijdens mijn schilderlessen heb ik een schilderij gemaakt van twee Poitou ezels die samen van de zon staan te genieten, kijkend over een hekje. Deze ezels waren gefotografeerd bij The Donkey Sanctuary in Sidmouth Devon in Groot Brittannië.
Toen nog onwetend over hoe belangrijk die ezelopvang voor me zou gaan worden.
Ik heb altijd al een voorliefde voor ezels gehad en waarom daar kwam ik weer een aantal jaren daarna achter.
In 2010 kochten we een huis met veel weide en ben toen direct op zoek gegaan naar twee ezeltjes. Aangezien ik geboren ben met een aangeboren rugafwijking en 15 jaar geleden door een foutieve medische ingreep in een rolstoel belandde had ik een klein lees groot dilemma. Hoe kon ik ze zelf gaan verzorgen?
1 ding wist ik zeker “die ezels die kwamen er” Toen vond ik dat prachtige kleine Miniatuur Ezelras en al gauw kwam ik in contact met Lilian, welke inmiddels een dierbare ezel vriendin geworden is en ons eerste hengstje Fellow zou naar ons huis toe komen als hij groot genoeg was om bij zijn mama weg te mogen.


Tegelijkertijd ging ik op zoek naar een merrie om Fellow te vergezellen.
Het liefst een volwassen merrie,dan kreeg Fellow de juiste opvoeding.Ik vond haar in Groeningen. Toen ik Moon zag was het liefde op het eerste gezicht!
Miniatuur Ezeltjes hebben een maximale schofthoogte van 90 cm en voor mij dus helemaal perfect groot genoeg om zelf te kunnen vertroetelen. Moon kwam thuis op 2e paasdag 2011, drachtig van haar 2e veulen. Op 26 maart 2012 werd Little Star Francis geboren, roepnaam Francis. Een prachtig donker hengstje, die al snel zijn plekje in deze wereld veroverde.
Ik stond versteld hoe consequent Moon Francis opvoedde en continu begeleidde.
En nu nog verbaas ik me elke dag weer hoe bijzonder deze prachtige dieren zijn. Ezeltjes zijn slim en handelen zeer behoedzaam. Ze zijn verschrikkelijk taai en dapper. Ze tonen geen pijn als er iets mis is. Ik heb inmiddels geleerd hoe je een ezel “leest”om zsm op te merken als er iets niet pluis is. Ezeltjes zijn enorm aanhankelijk en zullen altijd een ieder begroeten en verwelkomen, blij met elke knuffel.
Ze tonen vreugde, maar ook verdriet. Ze zijn speels, ondeugend en zeer nieuwsgierig en natuurlijk wel eens koppig! maar nooit zonder reden. Onze ezeltjes zijn een heel hecht groepje en langzaam breidt onze kleine stal zich uit.Wil je een rondleiding op Holsetmoon en alle dieren bezoeken? Maak gerust een afspraak!


Afspraak maken